Αθήνα 2020:Η ελευθερία στο κλουβί

2019-03-15

Ελευθερία!

Ωραίο πράγμα όμως δύσκολο να επιτευχθεί, τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο.

Πολλοί την αναζητούν όμως λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά την βρίσκουν.

Μας κρατάνε δέσμιους με χοντρές αλυσίδες και αιχμηρά κολάρα. Μας εμποτίζουν το μυαλό με φόβο και δυστυχία που έχει ως αποτέλεσμα να ξεχνάμε τις αληθινές αξίες, αυτές που θα μπορέσουν να μας ορίσουν ως ανθρώπους. Ανθρώπους όμως ελεύθερους.

Τι χρειάζεται όμως αλήθεια ώστε να θεωρήσει κάποιος ελεύθερό τον εαυτό του;
Τι μπορεί να κάνει ώστε να σπάσει τα δεσμά που τον κρατάνε υποταγμένο και να διαλύσει μέσα απ' το κεφάλι του τις Ερινύες που σπέρνουν τον φόβο;
Για να τα καταφέρει κάποιος αυτά θα πρέπει ίσως πρώτα να αρχίσει με την ελευθερία της ψυχής και του μυαλού του.
Ελευθερία!
Ωραία λέξη.
Και αν όλα αυτά περί ελευθερίας είναι απλά ένα ουτοπικό και άπιαστο όνειρο;
Και αν η ελευθερία είναι απλά ένα εξωτικό πουλί φυλακισμένο σε κλουβί;

"Αθήνα 2020. Ένα σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς απλώνεται πάνω από την χώρα. Κανείς δεν είναι ελεύθερος να μιλήσει, να αντιδράσει, να σκεφτεί έξω από τους κανόνες και τα όρια. Οι δυνάμεις καταστολής βρίσκονται παντού, τα μέσα αποχαύνωσης εκπέμπουν στην συνηθισμένη τους συχνότητα, ενώ με την βοήθεια της τεχνολογίας, ειδικά μεταλλικά κολάρα χρησιμοποιούνται για να συνετίσουν τους πλέον απείθαρχους.

Μέσα σε όλη αυτή την αδιέξοδη δυστοπία, μια ομάδα νέων ανθρώπων - στην καρδιά της πρωτεύουσας- αποφασίζει να αντισταθεί. Το κίνημα αντίδρασης απλώνεται και όλα προμηνύουν πως μια μεγάλη εξέγερση ετοιμάζεται να ξεσπάσει. Μαζί με την επανάσταση όμως και ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται, δίπλα στις φλόγες και τα χαλάσματα.

Και ενώ το σύστημα πασχίζει να κρατήσει τα κεκτημένα, δείχνοντας για μια τελευταία φορά τα ''δόντια'' του, η απέναντί πλευρά ετοιμάζει να θυσιάσει τα πάντα για την ελευθερία και την αγάπη. Ίσως τα πάντα να μην αρκούν όμως αυτή την φορά..."

Μια συναρπαστική περιγραφή ενός δυσοίωνου μέλλοντος, όχι πολύ μακριά από εδώ που στεκόμαστε σήμερα. Ένα άγριο παραμύθι ενηλίκων, που μιλά για τον πόθο της απαλλαγής από κάθε είδους δεσμά και της ανάγκης για την ελευθερία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί, μπορείτε να το βρείτε στο βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8- Θεσσαλονίκη, ή σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο με παραγγελία.

jQuery Tlačítko na začiatok by William from Wpromotions.eu
©2020 Γιώργος Δερβεντλής - George Derventlis / All rights reserved-Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε